Sunday, June 7, 2009

レシピ

Makes 6 servings (6人前)

(材料)
1 teaspoon sesame seeds (ごま 小さじ1杯)
1 tablespoon soy sauce (しょうゆ 小さじ1杯)
1 tablespoon cornstarch (コーンスターチ 小さじ1杯)
2 cloves garlic, minced (ニンニク 2かけ、みじん切りにする)
1 pound beef round steak, cut into thin strips (牛肉 450g、細切りにする)

3/4 cup water (水 3/4カップ)
2 tablespoons soy sauce (しょうゆ 小さじ2杯)
2 1/2 teaspoons cornstarch (コーンスターチ 小さじ2杯半)
1/2 teaspoon white sugar (砂糖 小さじ1杯半)
1 teaspoon red pepper flakes (一味唐辛子 小さじ1杯)
2 tablespoons vegetable oil, divided (植物油 小さじ2杯、2つに分けておく)
2 carrots, thinly sliced (にんじん 2本、薄切りにする)
1 bunch green onions, cut into 2 inch pieces (わけぎ 1束、5センチ幅に切る)



(作り方)

1 In a dry skillet over medium heat, toast sesame seeds for 1 to2 minutes, or until the seeds begin to turn golden brown; set aside.
(乾いたフライパンを中火にかけ、ごまを1,2分間あるいは黄金色に変わるまで炒り、取り置きます。)
2 In a medium bowl, mix together 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon cornstarch, and minced garlic. Stir in beef strips. Let stand for at least 10 minutes.
(中ぐらいのボウルで、しょうゆ小さじ1杯、コーンスターチ小さじ1杯、みじん切りに下にんにくを混ぜます。牛肉を入れてさらに混ぜます。そして最低10分間そのままにします。)
3 In a separate small bowl, mix together water, 2 tablespoons soy sauce, 2 1/2 teaspoons cornstarch, sugar, sesame seeds, and red pepper flakes; set aside.
(別の小さいボウルで、水と小さじ2杯のしょうゆ、小さじ2杯半のコーンスターチ、砂糖、ごま、一味唐辛子を混ぜ、おいておきます。)
4 Heat 1 tablespoon of oil in a wok or skillet over high heat. Cook and stir beef in hot oil for 1 minute; remove, and set aside. Heat remaining tablespoon of oil in the same pan. Saute carrots and white part of green onions for 2 minutes. Stir in green parts of the green onion, and saute for 1 minute. Stir in sesame seed mixture and beef. Cook and stir until sauce boils and thickens.
(中華なべまたはフライパンに小さじ1杯の油を入れて強火にかけます。牛肉を熱くなった油で1分間炒め、取り出しておきます。残りの油を同じなべに入れ、火にかけます。にんじんとわけぎの白い部分を2分間炒めます。わけぎの緑の部分を入れ、1分間さらに炒めます。3で混ぜたものと牛肉も入れ、ソースが沸騰してとろみがつくまで、混ぜながら炒めます。)



http://allabout.co.jp/study/basicenglish/closeup/CU20040607A/index5.htm


nao

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.