Monday, June 8, 2009

Grammar I b レシピ

CREAM CARAMEL

Ingredients

240 ml milk
1/2 vanilla pod
60cc cream
3 eggs
1 egg yolk
50g sugar
sliced strawberry, to garnish
mint spring, to garnish
for caramel
75g sugar

1. Preheat the oven to 150 C.
Place the milk and vanilla pod in pan and bring
to the boil over a low heat.
Remove form the heat and leave to infuse for 15
minutes.
Stir in the cream.
2. Beat the eggs, egg yolk and caster sugar together in
a bowl.
Remove the vanilla pod from the milk, and add the
milk to the beaten eggs and sugar.
3. Make the caramel: Place the sugar and 3 tbls water
in a heavy- based pan over a low heat, stirring until
the sugar has dissolved.
Then increase the heat and boil rapidly, without
stirring, until turns to a dark golden caramel.
Pour in the caramel to heatproof cups.
Leave until cold.
4. Pour the milk mixture through a sieve into a jag,
then pour into the caramel- coated cup.
Stand in a baking tin with hot water coming halfway up
the side.
5. Bake in the oven for 30 - 35 minutes until set.
Lift the cups out of baking.
Chill in the fridge for 2 hours before serving.
To unmould, place a serving plate over the top of the
cup, then invert the cup onto the plate and remover the
crème caramel.
Garnish with the sliced strawberry and mint spring.

<訳>

クリームキャラメル (プリン)
材料
牛乳 240ml
バニラ棒 1/2本
生クリーム 60cc
卵 3個
卵黄 1個分
砂糖 50g
飾り用
いちご (スライス)
ミント

キャラメル 
砂糖 75g


1. オーブンを150℃に余熱しておく。
鍋に牛乳とバニラの棒(縦に割っておく)を入れ、低温で沸騰さ
せる。
火からおろして、15分置いておき、(バニラを)浸出させる。
生クリームを入れ、かき混ぜる。
2. ボールに卵と、卵黄と砂糖を入れ混ぜる。
牛乳からバニラのさやを取り出し、牛乳を卵液のボールに加える。
3. キャラメルをつくる。:砂糖に大匙3の水を加え、底の厚い鍋で
弱火にかけ、砂糖が溶けるまでかき混ぜる。
火を急速に強めて、混ぜずに色が黄金色になるようにする。
カラメルを耐熱のカップに入れ、冷ます。
4. 3を網で漉しながら、手つきの注ぎやすい容器に入れる。
その後カラメルを敷きつめたカップに注ぐ。
天板に置き、熱湯を天板の半分の高さぐらいに注ぐ。
5. 30〜35分焼いて、固まらせる。
カップを取り出し、冷ましてから冷蔵庫で2時間食べる前に
冷やす。
カップから取り出すとき、カップの上に皿を乗せてから皿に
プリンを移すようにする。
苺のスライスとミントを飾る。


http://blog.livedoor.jp/miewmiew08/archives/761952.html


ri-

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